Halloween – tipy a triky na strašidelné pohoštění!

17. října 2017|Inspirace

Halloween – tipy a triky na strašidelné pohoštění!

Halloween se nezadržitelně blíží, letos nás čeká z úterý na středu, tedy z 31.října na 1.listopad. V tuto noc se dle legendy vracejí duše zemřelých domů a hledají pomoc pozůstalých. U nás Halloween slaví pouze pár stovek rodin, avšak u dětí ve škole je tento svátek velmi populární! Lámete si hlavu s tím, jak vyrobit domácí strašidelné pohoštění? Zde je pár tipů a triků, se kterými budete za hvězdu jednak u Vašich dětí, tak u sousedů! 🙂

 

Ruka plná sladkostí

Na přípravu budete potřebovat igelitové rukavicepopcorn (či jiná dobrota), lak na nehty(nejlépe rudý, či černý) a červenou mašli. Postup je velice jednoduchý, v mikrovlnce připravíte popcorn a vložíte jej do rukavice. Zavážeme ji mašlí a nehty nabarvíme lakem, nebo dokreslíme pavouky, bradavice apod., fantazie se meze nekladou.

Halloweenské prstíky
Na přípravu budete potřebovat 300g hladké mouky,  1 sáček vanilkového cukru1/2 kypřícího prášku100g másla1 vejcečokoládovou polevu a mandle na zdobení.
Nejprve změklé máslo smíchejte spolu se všemi sypkými surovinami. Přidejte vejce zapracujte do vláčného těsta, tak aby se hezky táhlo. Těsto dejte do ledničky a nechte 30 minut odpočinout. Těsto nakrájejte na proužky a v dlaních vyválejte z pruhů válečky, délku krájejte podle délky Vašich prstů. Dlaní vytvarovaný váleček stlačte a mírně zploštěte. Těsto tvarujte do tvaru prstu. Pro reálnost nožem lehce naznačte příčné rýhy, jako na kloubech. Takto vytvarujte i  zbytek. Vše vložte na plech na pečící papír, lehce potřete vejcem.
Dále v mikrovlné troubě dejte rozehřát čokoládovou polevu a lehce mandle namáčejte, funguje jako lepidlo, a přitiskněte mandli jako nehet. Všechny sušenky, po ozdobení, dejte do předehřáté trouby na 180°C, přibližně na 7 minut. Pro děsivější efekt, je vychladlé servírujte namočené do jahodové marmelády.

 
Halloweenská pusinka 
Na výrobu pusinek budete potřebovat 6 bílků50g cukručokoládovou polevusáček na zdobení.
Bílky ušlehejte do tuhého sněhu tak, aby se při obrácení mísy vzhůru nohama neodlepil. Postupně při šlehání přidávejte cukr. Zdobící prášek naplňte sněhem a pomocí něj tvarujte pusinky do tvaru ducha, tak jak vidíte na obrázku, na předem připravený plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 100°C přibližně 15 minut, poté teplotu snižte na  50°C dalších 10 minut. Po vychladnutí dokreslete oči, ústa a nechte zcela zatuhnout.

 

Tak dobrou chuť!

Autor: Mgr. Iveta Novotná

Doporučené články

30. června 2020|Čas s dětmi

Léto je tady!

Přichází tolik oblíbené období – léto. Bude jiné než léta předchozí?

25. června 2020|Čas s dětmi

Vysvědčení je za dveřmi

Konec školního roku je tu. Jak bude probíhat předávání vysvědčení?

16. června 2020|Dávky a příspěvky

Vláda posvětila zálohované (náhradní) výživné

Jakou má návrh zákona na náhradní výživné teď podobu?

Všechny články