Halloween – tipy a triky na strašidelné pohoštění!

17. října 2017| Inspirace

Halloween – tipy a triky na strašidelné pohoštění!

Halloween se nezadržitelně blíží, letos nás čeká z úterý na středu, tedy z 31.října na 1.listopad. V tuto noc se dle legendy vracejí duše zemřelých domů a hledají pomoc pozůstalých. U nás Halloween slaví pouze pár stovek rodin, avšak u dětí ve škole je tento svátek velmi populární! Lámete si hlavu s tím, jak vyrobit domácí strašidelné pohoštění? Zde je pár tipů a triků, se kterými budete za hvězdu jednak u Vašich dětí, tak u sousedů! 🙂

 

Ruka plná sladkostí

Na přípravu budete potřebovat igelitové rukavicepopcorn (či jiná dobrota), lak na nehty(nejlépe rudý, či černý) a červenou mašli. Postup je velice jednoduchý, v mikrovlnce připravíte popcorn a vložíte jej do rukavice. Zavážeme ji mašlí a nehty nabarvíme lakem, nebo dokreslíme pavouky, bradavice apod., fantazie se meze nekladou.

Halloweenské prstíky
Na přípravu budete potřebovat 300g hladké mouky,  1 sáček vanilkového cukru1/2 kypřícího prášku100g másla1 vejcečokoládovou polevu a mandle na zdobení.
Nejprve změklé máslo smíchejte spolu se všemi sypkými surovinami. Přidejte vejce zapracujte do vláčného těsta, tak aby se hezky táhlo. Těsto dejte do ledničky a nechte 30 minut odpočinout. Těsto nakrájejte na proužky a v dlaních vyválejte z pruhů válečky, délku krájejte podle délky Vašich prstů. Dlaní vytvarovaný váleček stlačte a mírně zploštěte. Těsto tvarujte do tvaru prstu. Pro reálnost nožem lehce naznačte příčné rýhy, jako na kloubech. Takto vytvarujte i  zbytek. Vše vložte na plech na pečící papír, lehce potřete vejcem.
Dále v mikrovlné troubě dejte rozehřát čokoládovou polevu a lehce mandle namáčejte, funguje jako lepidlo, a přitiskněte mandli jako nehet. Všechny sušenky, po ozdobení, dejte do předehřáté trouby na 180°C, přibližně na 7 minut. Pro děsivější efekt, je vychladlé servírujte namočené do jahodové marmelády.

 
Halloweenská pusinka 
Na výrobu pusinek budete potřebovat 6 bílků50g cukručokoládovou polevusáček na zdobení.
Bílky ušlehejte do tuhého sněhu tak, aby se při obrácení mísy vzhůru nohama neodlepil. Postupně při šlehání přidávejte cukr. Zdobící prášek naplňte sněhem a pomocí něj tvarujte pusinky do tvaru ducha, tak jak vidíte na obrázku, na předem připravený plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 100°C přibližně 15 minut, poté teplotu snižte na  50°C dalších 10 minut. Po vychladnutí dokreslete oči, ústa a nechte zcela zatuhnout.

 

Tak dobrou chuť!

Autor: Mgr. Iveta Novotná

Doporučené články

6. října 2025| Dávky a příspěvky

Nová superdávka | kdo má nárok a jak o ni požádat

Od října 2025 začne v Česku platit nová jednotná sociální dávka – tzv. superdávka, která nahradí čtyři dosavadní podpory: přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, živobytí a doplatek na bydlení. Nový systém má zjednodušit žádosti a lépe cílit pomoc na rodiny, které ji opravdu potřebují.

22. září 2025| Vymáhání výživného

Dlužné výživné a alimenty | Jak vymoci dluh na výživném

Dlužné výživné, často označované také jako dlužné alimenty, vzniká tehdy, když rodič dlouhodobě nebo opakovaně neplní svou povinnost platit výživu dítěte. Tato situace je pro rodinu finančně i psychicky náročná a bohužel v Česku není výjimečná. Na této stránce najdete praktický návod a rady týkající se dluhu na výživném.

8. září 2025| Seznam pojmů

Tabulka výživného na dítě 2025 | Alimenty přehledně

Hledáte, kolik platit na výživném? Tady je tabulka s orientačními procenty podle věku dítěte a příjmu rodiče.

Všechny články