7 tipů, jak pomoci kamarádce, které dluží partner na výživném

3. října 2022|Vymáhání výživného

7 tipů, jak pomoci kamarádce, které dluží partner na výživném
Chci získat dlužné výživné

S problematikou výživného a s ním souvisejících dluhů se setkáváme opravdu dnes a denně. Výjimkou tak často není ani naše nejbližší okolí. Do podobné situace se může velmi snadno dostat i vaše kamarádka nebo příbuzná. Jak byste se v takovém případě měla zachovat? Lítost určitě nepomůže. Zato dobře cílená pomoc ano. Tady je sedm tipů, jak můžete pomoci mnohem více, než si vůbec myslíte.

Otevřete jí oči

Každá žena zpočátku nechce uvěřit, že ten, kterému tolik věřila, ji vůbec dokázal zradit. Proto má často tendenci jeho chování omlouvat a sama sebe uchlácholit jeho výmluvami. Právě v takovém případě nastává váš čas. Musíte kamarádce otevřít oči a vysvětlit jí, jak se věci opravdu mají.

Naučte ji myslet na sebe a na děti

V další fázi se často většina žen rozhodne, že žádné peníze nepotřebuje, a že vše zvládne sama. V takovém případě byste opět měla zakročit a upozornit ji, že tady nejde pouze o její hrdost, ale také o blaho jejích dětí.

Vysvětlete jí, že potřebuje pomoci

Pokud vás kamarádka následně odbyde se slovy “já mu zavolám”, nedejte se. Raději ji upozorněte, že její telefonát příliš nezmůže. Zato úřední dopis nebo návštěva příslušných exekutorů jistě ano.

Seznamte ji s někým, kdo se ocitl v podobné situaci

V podobných případech je velmi důležitá určitá sounáležitost. A to nejen ta vaše. Ideální tak bude sehnat někoho, kdo se v podobné situaci také ocitl. Kamarádce určitě pomůže, když si bude moci popovídat s někým, kdo jí plně rozumí.

Zjistěte si informace o vymáhání výživného

Pokud již vaše známá absolvovala soudní řízení a má tedy v ruce rozsudek o výživném, můžete se obrátit přímo na tým projektu VašeVýživné.cz. Na webových stránkách se dozvíte vše potřebné. Informace si můžete nechat zaslat i na e-mail. Pokud by snad přeci jen něco chybělo, neváhejte nás kontaktovat.

Představte kamarádce projekt VašeVýživné.cz 

Máte pocit, že vaší kamarádce dokážeme pomoci? Není nic jednoduššího, než jí o nás povědět. Nezapomeňte zmínit, že za naše služby nebude vůbec nic platit. To je totiž pro většinu klientů velmi důležitá informace.

Kontaktujte nás

Pokud se rozhodnete jít do toho s námi, bude stačit už jen jedna věc – předejte kamarádce kontakt na náš tým. Poté můžeme začít pomáhat my. Potřebovat budeme jen již zmíněný rozsudek a dva podpisy – jeden na plné moci a druhý na smlouvě pro advokáta.

Autor: VašeVýživné.cz

Chcete pomoci s vymáháním dlužného
výživného?

Rádi vám poskytneme nezávaznou konzultaci. Zanechte nám svůj
kontakt a my už se vám ozveme.

Za naše služby nic neplatíte Za naše služby nic neplatíte
Nemusíte nikam jezdit Peníze můžete mít do 3 měsíců
Získáte odborné rady a podporu Získáte odborné rady a podporu

Doporučené články

25. dubna 2024|

Výše výživného při uplatňování paušálního výdaje u OSVČ

Jak se vypočítává výživné, když je rodič osobou samostatně výdělečně činnou, která nemá potvrzení o výši příjmu a uplatňuje paušální výdaj?

18. dubna 2024|

Vliv úvěru a hypotéky na výživné.

Jak je to s hypotékou a úvěry při stanovení výše výživného?

11. dubna 2024|

Střídavá péče u nezletilých

Po rozvodu či rozchodu rodičů vždy dochází k určení péče o děti. Jednou z jejích forem je střídavá péče, kdy se na výchově dítěte nadále podílejí oba rodiče.

Všechny články