Maminka Martina – samoživitelka

1. dubna 2016|Vaše příběhy

Martina, 42 let, Praha Paní Martina se na nás obrátila v lednu 2016 s tím, že jí bývalý partner neplatí alimenty již od roku 2008. S bývalým partnerem mají 16 letou dceru, se kterou žije sama v domácnosti. Je zaměstnána ve společnosti XY s čistým příjmem 17 000 Kč. S dcerou žije v pronajatém bytě …

Maminka Martina – samoživitelka

Martina, 42 let, Praha
Paní Martina se na nás obrátila v lednu 2016 s tím, že jí bývalý partner neplatí alimenty již od roku 2008. S bývalým partnerem mají 16 letou dceru, se kterou žije sama v domácnosti. Je zaměstnána ve společnosti XY s čistým příjmem 17 000 Kč.
S dcerou žije v pronajatém bytě o velikosti 1+1. Její náklady spojené s bydlením činí 13 000 Kč měsíčně. O tatínkovi mnoho informací nemá, před delší dobou přerušili kontakt. Neví kde pracuje, ani jestli má nějaké zaměstnání. Opakovaně na něj podala trestní oznámení, z důvodu neplacení alimentů, avšak bez úspěchu.

Maminka na internetových stránkách vyplnila formulář, díky kterému jsme ji zaevidovali a celý případ vzali do svých rukou. Nabídli jsme ji bezplatnou pomoc advokáta, jak při vymáhání výživného tak i dlužné částky, která vznikla neplacením na dceru.

Exekutorovi se podařilo dohledat otce dítěte. Zjistil, že se zdržuje v Liberci, je nezaměstnaný. Jeho příjmem jsou pouze sociální dávky. Exekutor obstavil dlužníkovi účet a okamžitě zabavil téměř 30% dlužné částky. Zbytek dluhu je otci každý měsíc strháván ze sociálních dávek a do dvou let by měl být dluh zcela splacen.

Autor: Mgr. Iveta Novotná

Doporučené články

25. dubna 2024|

Výše výživného při uplatňování paušálního výdaje u OSVČ

Jak se vypočítává výživné, když je rodič osobou samostatně výdělečně činnou, která nemá potvrzení o výši příjmu a uplatňuje paušální výdaj?

18. dubna 2024|

Vliv úvěru a hypotéky na výživné.

Jak je to s hypotékou a úvěry při stanovení výše výživného?

11. dubna 2024|

Střídavá péče u nezletilých

Po rozvodu či rozchodu rodičů vždy dochází k určení péče o děti. Jednou z jejích forem je střídavá péče, kdy se na výchově dítěte nadále podílejí oba rodiče.

Všechny články