Je možné najít přivýdělek?

28. května 2018|Informace

Nejspíše se shodneme na tom, že maminkám na rodičovské dovolené (i po ní) se hodí každá koruna. A dvojnásob to platí pro samoživitelky, které se navíc v hodně případech nemohou spoléhat na to, že otec dítěte zaplatí alimenty.

Je možné najít přivýdělek?

Maminky jsou kvalifikované, motivované a chtějí pracovat

To je jeden z důvodů, proč se chce přes 80 % žen (podle výsledků výzkumu společnosti Mavimi, který byl proveden mezi 4 956 ženami s dětmi) zapojit zpět do pracovního procesu nejpozději po dovršení jednoho roku dítěte. Nejdůležitější podmínkou pro naskočení zpět do práce je poskytnutí flexibility ze strany zaměstnavatele. A situace na trhu práce hraje ve prospěch maminek, protože firmám se nedaří obsazovat prakticky žádné pozice na plné úvazky. Proto se zaměstnavatelé začínají učit, jak poskytovat flexibilitu, částečné úvazky, sdílená pracovní místa, home office apod.
A maminky, které jsou pracovním trhem opomíjenou skupinou, jsou při tom loajálními a motivovanými zaměstnankyněmi, které za sebou již mají pracovní zkušenosti a ty mohou nabídnout firmám.

Jak najít zaměstnavatele, který mi nabídne flexibilní práci?

Propojit zaměstnavatele a ženy, které chtějí pracovat a hledají flexibilní úvazky. To je cílem Mavimi.cz, kam se od spuštění v červnu 2017 zaregistrovalo již přes 8 000 žen. Kromě toho, že Mavimi propojuje ženy se zaměstnavateli, tak pomáhá firmám najít zaměstnance na pracovní místa, která se nedaří nebo nevyplácí obsadit kandidátkami na hlavní pracovní poměr.
Maminka se zaregistruje do systému a vyplní formulář o svých zkušenostech, dovednostech a preferencích. Tím si vytvoří stručný profesní profil, kterým může oslovit zaměstnavatele. Poté již může aktivně odpovídat na pracovní nabídky (které se zobrazují na míru každé mamince) a zároveň mohou firmy přímo oslovovat ji s konkrétní nabídkou práce.
Na Mavimi je nyní 293 zaměstnavatelů a další přibývají. Největší výhodou je, že zaměstnavatelé na Mavimi ví, že budou zaměstnávat maminku. Maminky tak nemusí na pohovorech zbytečně čelit nepříjemným otázkám, protože zaměstnavatelé si jsou vědomi skutečnosti, že maminky mají specifické potřeby, že práci odvedou v jiný čas a často z jiného místa, než jsou zvyklí, ale svou práci odvedou kvalitně.
Pokud jste v situaci, že hledáte přivýdělek, přidejte se k ostatním maminkám na Mavimi, protože v tom nejste sama.
Monika Hromasová
www.mavimi.cz
+420 603 172 858
monika@mavimi.cz

Autor: Mgr. Iveta Novotná

 

Doporučené články

28. března 2024|

Mimosoudní dohoda rodičů

Dokážete se se svým bývalým partnerem rozumně domluvit na výši výživného? Pokud nejste manželé, můžete celou věc řešit i mimosoudně.

19. března 2024|

Pěstounská péče

Chcete se stát pěstouny? Přečtěte si článek, jak začít.

13. března 2024|Inspirace

Pomlázka, beránek a vajíčka aneb co všechno patří k Velikonocům

Pojďme se podívat, proč se Velikonoce slaví a co k nim neodmyslitelně patří.

Všechny články