Tipy a triky na domácí zmrzlinu!

image

Dnes Vám přinášíme tipy a triky na další letní osvěžení!
Kdo z Vás, nebo z Vašich dětí, nemá rád zmrzlinu? My osobně neznáme nikoho, kdo by jí pohrdal. Domácí zmrzlina je jasnou výzvou pro každého milovníka sladkého a letního osvěžení. Našli jsme pro Vás několik receptů, které jsme i sami odzkoušeli a můžeme Vám říct, že jsou opravdu chutné. Pojďme se tedy pustit do prvního receptu. shutterstock_393753934

Ovocná zmrzlina z jahod a lesního ovoce
Co budete potřebovat?
500 g předem zmraženého ovoce ( libovolný výběr,  my jsme však zvolili jahody a lesní ovoce) 2-3 lžíce cukru, 1 kelímek zakysané smetany,  studené mléko (cca 50-60 ml).
A jaký je postup? Nejprve všechny suroviny vložte do robota se sekacím nástavcem, popřípadě do mixéru. Pusťte na plný výkon a pozvolna přidávejte mléko, pouze po troškách aby se veškeré ingredience spojily. Tento proces je nesmírně důležitý, pokud byste přilévali mléko ve větším množstvím, tak se z Vaší zmrzliny může stát koktejl. Klidně robota/mixér na chvilku zastavte, zamíchejte a pokračujte. Mixujte do té doby, dokud Vám nevznikne mražený krém a ihned podávejte. Pokud byste chtěli zmrzlinu zmrazit, tak samozřejmě můžete, avšak přestane být hebká a krémová.

Kiwi zmrzlina 

Co budete potřebovat? 600 g kiwi,  250 g cukr krupice, 0,5 l vody

A jaký je postup? Kiwi oloupete, rozmixujete a propasírujete přes síto. Následní cukr promícháte s vodou a dáme ohřát, dokud se zcela cukr nerozpustí. Do cukrové vychladlé vody pak přimícháte propasírované kiwi, směs dáme do nádoby, popřípadě to tvarovače na nanuky a dáme zamrazit. shutterstock_439937992

Čokoládová zmrzlina

Co budete potřebovat?  2,5 dc plnotučného mléka, 120 g cukru krupice, 200 g čokolády na vaření, 0,5 l smetany na šlehání, 1 lžičku vanilkového cukru

Postup: Čokoládu nejprve nastrouháme a promícháme s cukrem. Mléko přivedeme k varu, přidáme nastrouhanou čokoládu s cukrem a mícháme, dokud se vše nespojí a cukr nerozpustí. Poté necháme směs vychladnout, přimícháme smetanu a uložíme na 1 hodinu do lednice. Zmrzlinovou směs poté přelijeme mísy, zakryjeme fólií a uložíme na 30 minut do mrazáku. Poté ji prošleháme a dáme znovu na hodinu mrazit. Tento proces opakujeme celkem 3x.  Čím více ji prošleháte, tím více bude krémovitá.

Tak co myslíte, není to jednoduché? :-) shutterstock_651563206

P.S. Víte jak se zdraví zmrzlináři?  Ať Vám slunce svítí! 

(Převzato ze stránky http://www.milujizmrzlinu.cz/)

Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook
Zpátky