Příběh maminky Terezy

15. dubna 2016|Vaše příběhy

S příběhem paní Terezy se jistě ztotožní spousta z vás. Nelehká životní situace ji přivedla téměř až na hranici chudoby. Poté co ji opustil partner, zůstala na vše sama a byla nucena tuto situaci nějak řešit.

Příběh maminky Terezy

S příběhem paní Terezy se jistě ztotožní spousta z vás. Nelehká životní situace ji přivedla téměř až na hranici chudoby. Poté co ji opustil partner, zůstala na vše sama a byla nucena tuto situaci nějak řešit.

Paní Tereza vychovává sama 3 letou dceru, s otcem se rozešli těsně poté, co se dcera narodila. Nejprve oba přistoupili na dohodu, posílal měsíčně částku 4 000 Kč a navštěvovali se – převážně jezdil otec za dcerou. Po čase si paní Tereza zažádala o alimenty na neprovdanou matku a dítě, soud vyměřil otci 1 000 Kč po dobu dvou let od porodu a 4 000 Kč na dítě. Otec se však bránil a přestal zcela platit. Vznesl návrh na soud, zdali by tuto částku mohl splácet po 2 000 Kč měsíčně, pokud však toto rozhodnutí soudu nebude plnit, tak přijde o výhodu splátek.

Otec první půl rok platil pravidelně, pak již vůbec. Matka se proto obrátila na nás.
Na našich stránkách vyplnila jednoduchý formulář, v návaznosti na to ji kontaktovali kolegové ohledně dalšího postupu.

Uvedla, že jí otec téměř 3 roky neplatí, bohužel již neví, kde se nachází, tudíž žádná dohoda již nepřichází v úvahu.
Mamince jsme zprostředkovali bezplatnou právní pomoc, po výzvě advokáta byla celá věc předána exekutorovi k vymáhání. Exekutorovi se podařilo otce dohledat a po 6 měsících neúspěšného vymáhání uvalil na jeho nemovitost nucenou dražbu, ze které byl dluh na výživné zcela splacen.

Autor: Mgr. Iveta Novotná

Doporučené články

18. dubna 2024|

Vliv úvěru a hypotéky na výživné.

Jak je to s hypotékou a úvěry při stanovení výše výživného?

11. dubna 2024|

Střídavá péče u nezletilých

Po rozvodu či rozchodu rodičů vždy dochází k určení péče o děti. Jednou z jejích forem je střídavá péče, kdy se na výchově dítěte nadále podílejí oba rodiče.

4. dubna 2024|

Neprovdaná matka a výživné

Neprovdaná matka, které se narodilo dítě, může požadovat po otci dítěte výživné nejen pro své dítě, ale také pro sebe – a to až do dvou let věku dítěte.

Všechny články