Návrh na nařízení exekuce

7. dubna 2016|Vymáhání výživného

Příběhy maminek, které se rozhodly podat na svého bývalého partnera exekuci. Jak se domoci svého práva a jak postupovat při návrhu na nařízení exekuce, se dozvíte v tomto článku.

Návrh na nařízení exekuce
Chci získat dlužné výživné

Paní Ivetě z Děčína dlužil bývalý partner na výživném přes 100 000 Kč. Vzhledem k tomu, že splátky neustále odkládal byla paní Iveta nucena vyhledat právní pomoc. Díky neplacení výživného, ze strany bývalého partnera, se sama dostávala do nelehké životní situace. Koncipient v advokátní kanceláři v Děčíně matce sepsal žalobu a následně i návrh na nařízení exekuce.  Celý případ předal děčínskému exekutorskému úřadu. Exekutor nejprve vymohl 1/2  dlužné částky, strhnutím z bankovního účtu, a zbytek je dlužníkovi strháván každý měsíc z platu.

Mladou maminku z Prahy, paní Karolínu, opustil partner ještě před narozením jejich dítěte. Jelikož se maminka nemohla spoléhat na pomoc svých blízkých v těžké životní situaci, byla tím pádem závislá na alimentech bývalého partnera. Ten se ale k placení neměl. I přes veškerou snahu ze strany matky, vymoci alimenty, nedocházelo k žádným platbám a tím vznikal dluh na výživném. Paní Karolína svoji situaci diskutovala na různých diskuzích fórech, kde se s ostatními maminkami radila, co v takovéto nelehké situaci dělat. Ani v tomto případě nezbývalo matce samoživitelce jiné řešení, než nechat nařídit exekuci na bývalého manžela. Teprve exekutorské donucovací prostředky, vedly k umoření dlužných alimentů. Otec od té doby již platí, a to vždy v řádném termínu.

Postup
1) Co se týče samotného vymáhání alimentů, můžete své dotazy směřovat na jakýkoliv kontakt, který je uveden zde na našich stránkách.

Asociace zajišťuje bezplatné právní zastupování rodičů s několika advokátními kancelářemi z různých koutů ČR. Pokud se na ně obrátíte prostřednictvím Asociace, nebudou Vám účtovány žádné náklady na právní služby, což by v případě, že byste se na AK obrátil přímo sám/sama, neplatilo.

2) Matky samoživitelky/otcové samoživitelé musí disponovat pravomocným rozsudkem soudu, teprve poté můžeme celý případ převzít a začít vymáhat.

Chcete pomoci s vymáháním dlužného
výživného?

Rádi vám poskytneme nezávaznou konzultaci. Zanechte nám svůj
kontakt a my už se vám ozveme.

Za naše služby nic neplatíte Za naše služby nic neplatíte
Nemusíte nikam jezdit Peníze můžete mít do 3 měsíců
Získáte odborné rady a podporu Získáte odborné rady a podporu

Doporučené články

28. března 2024|

Mimosoudní dohoda rodičů

Dokážete se se svým bývalým partnerem rozumně domluvit na výši výživného? Pokud nejste manželé, můžete celou věc řešit i mimosoudně.

19. března 2024|

Pěstounská péče

Chcete se stát pěstouny? Přečtěte si článek, jak začít.

13. března 2024|Inspirace

Pomlázka, beránek a vajíčka aneb co všechno patří k Velikonocům

Pojďme se podívat, proč se Velikonoce slaví a co k nim neodmyslitelně patří.

Všechny články