Dopis

1. dubna 2016|Vaše dopisy

Před časem jsme dostali dopis od paní Č., s názorem jaké je její stanovisko na neplacení výživného a co by se mělo změnit. Znění dopisu naleznete níže.

Dopis

Dobrý den,
určitě je dobře, že tato vaše společnost je a existuje. Jsou statisíce dětí, které nemají od rodičů výživné a nikdo to ze státních činitelů neřeší. Řeší se cizí a víc raději neuvádím. Ale k věci: díky našim zákonům se nepodaří dosáhnout kýžených výsledků.
Konkrétně: 1/ je stanoveno Zákonem ŽM x 2,4/velice nízké/ bez jakýchkoliv soudů okamžitě stanovit z této částky 50% tomu, kdo má platit, jsou to i ženy. Přesto, že je to Zákon, jsou ,,klidně“ stanoveny částky pár stokorun!! a otřesně také i nula.
2/ daleko otřesnější je skutečnost /asi všechna ministerstva trpí slepotou / – otec/matka má příjem 10 000 Kč dle soc. odborů nemůže platit výživné, protože musí mít napřed Kč pro sebe! Dítě nula! Jak je toto možné? Opak by měl být pravdou. Z toho vyplývá – dle skutečnosti – kdo má minimální mzdu – stanovenou vládou, nebude nikdy platit výživné. Ale spousta lidí musí vyžít za méně. Jak je toto vůbec možné – dítě si samo nemůže nic vyřídit, léky, školu a bez peněz už vůbec ne. I ze soc.dávek by rodič měl platit, ten může na brigádu, a navíc měl by povinně přijmout jakoukoliv práci, práce je dost. Již několikrát jsem psala na ministerstvo, ale odpověď vždy strohá.
V nových rodinách “původní samoživitelka“ také nemusí ani dělat, když nový partner bude i bohatý, tak partner samoživitel je pro soc. odbory “chudý“. Při rozhovorech s neplatiči v médiích, jasně vidíte, že má na kouření, hospody, herny. Děti mají mladí lidé, nemohou se na nic vymlouvat, pár výjimek těžce nemocných rodičů se určitě najde a opravdu na výživné nemají! Sociální politika je naprosto otřesná!!! A tzv. samoživitelům se klidně vyplácí dávky, příspěvky, a když se sejdou 2 partneři/samoživitelé/ do vztahu – mají se výborně. Podporu, příspěvky na bydlení 2x atp. – dle zcela zcestných výpočtů státu MSPZ, nemohu platit výživné – každý je ,, sám“ a nikdo neprověřuje a to se už opakuji – prověřování skutečností je jen u nerozvrácených rodin, postižených apod.

Závěrem: Pokud se vaší organizaci podaří odstranit uvedené absurdity našeho státu, rozhodování oprotoi platným zákonům, bylo by konečně vyhráno. A asi nejjednodušší cesty by byla, platit výživné stát/ osobně se mi ale nezamlouvá, aby všichni dopláceli na../, ale stát by si asi dovedl finance dostat zpět, donutil by je dělat a hlavně řádně prověřit opravdový stav. Sebrat řidičák – dobré, ale spousta vyklouzne, z důvodu, že ho potřebuje k výkonu zaměstnání, a bude mít i pravdu, protože hromadná doprava je nedostatečná.

Přeji mnoho zdaru, úspěchů a hlavně pevné nervy.
Č.

Chcete pomoci s vymáháním dlužného
výživného?

Rádi vám poskytneme nezávaznou konzultaci. Zanechte nám svůj
kontakt a my už se vám ozveme.

Za naše služby nic neplatíte Za naše služby nic neplatíte
Nemusíte nikam jezdit Peníze můžete mít do 3 měsíců
Získáte odborné rady a podporu Získáte odborné rady a podporu

Doporučené články

28. března 2024|

Mimosoudní dohoda rodičů

Dokážete se se svým bývalým partnerem rozumně domluvit na výši výživného? Pokud nejste manželé, můžete celou věc řešit i mimosoudně.

19. března 2024|

Pěstounská péče

Chcete se stát pěstouny? Přečtěte si článek, jak začít.

13. března 2024|Inspirace

Pomlázka, beránek a vajíčka aneb co všechno patří k Velikonocům

Pojďme se podívat, proč se Velikonoce slaví a co k nim neodmyslitelně patří.

Všechny články